Parkeergarage bij Playa Burriana geopend voor zomerseizoen

NERJA – De gemeentelijke parkeergarage bij Playa Burriana in Nerja is met ingang van zaterdag 22 juni weer dagelijks geopend voor het zomerseizoen van 10.00 uur ’s ochtends tot middernacht. Gedurende de viering van San Juan-feest (zondag 23 juni) is de garage tot 04.00 uur in de ochtend geopend.

De parkeergarage – vlak voor de entree van Playa Burriana in Nerja – zorgde in een recent verleden vaak voor frustratie vanwege de beperkte openingstijden. Spaanse werknemers van merendero’s (strandtenten) aan Playa Burriana beklaagden zich twee jaar geleden al  bij de gemeente dat zij, door de toegenomen parkeerdrukte vanwege het begonnen zomerseizoen, geen plaats kunnen vinden om hun voertuigen te stallen als ze aan het werk willen gaan.

De veelbesproken parkeergarage werd in augustus 2015 na veel geharrewar en beduidend later dan was gepland geopend, na een bouwperiode vol problemen. Daarna bleek de garage, kort na de oplevering, door het hoge grondwater ter plekke bij de minste regenval blank kwam te staan. Bovendien werkte het computersysteem niet naar behoren, waardoor er geen gebruik kon worden gemaakt van creditcards. De bouw zelf was al telkens gestagneerd door fouten in planningen en constructies.

De garage telt 240 parkeerplekken en werd gerealiseerd om de constante parkeerdruk op de boulevard van Burriana en de omliggende straten aanzienlijk te verminderen.

Parkeergarage Burriana1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s