‘Stil’ vuurwerk primeur tijdens viering San Juan

NERJA – In Nerja wordt dit jaar de traditionele viering van San Juan voor het eerst opgeluisterd met een ‘stil’ vuurwerk. Daarbij worden in de nacht van zondag op maandag rond 00.00 uur geluidloze vuurwerkraketten afgestoken tijdens de traditionele verbranding van de ‘Júa’ (een ‘angstaanjagende’ houten pop op een brandstapel, die de ‘boze geesten’ moet verjagen).

San Juan is een uniek feest, waarbij het voor één nacht aan de gehele Spaanse kust (overal ter wereld in Spaanstalige landen) is toegestaan om te kamperen op het strand, te barbequen en muziek te draaien. Die muziek moet overigens om 03.00 uur ’s nachts (tot 10.00 uur de volgende ochtend) het zwijgen worden opgelegd volgens de bepalingen van de gemeente Nerja.

Ook is het verboden op apparaten aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk door het leggen van kabels over de weg. Het stoken van hout dat spijkers of andere scherpe voorwerpen bevat is eveneens op last van de politie verboden.

In Nerja zijn de stranden van Burriana (veelal voor de vakantiegangers) en Playazo (vooral voor de lokale jeugd) dé ‘places to be’ in de San Juan-nacht.

Nerja San Juan midnight 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s