Viering San Juan op stranden van Burriana en Playazo

NERJA – De hoofdmoot aan activiteiten tijdens de Spaanse feestnacht San Juan (in de avond en nacht van zondag 23 op maandag 24 juni) speelt zich dit jaar in Nerja wederom af op het strand van Playa Burriana, terwijl ook het strand van Playa Playazo een steeds prominentere plaats (vooral bij de lokale jeud) inneemt.

Om middernacht wordt op Playa Burriana het vreugdevuur ontstoken, iets dat tevens het sein is voor de feest- en strandgangers om een duik in de zee te nemen. De traditie wil dat “om middernacht je gezicht in de zee wassen goed is voor een jaar schoonheid”. Ook wordt er rond middernacht vuurwerk afgestoken.

Niet officieel is de traditie om na de middernachtsduik minimaal drie keer over één van de talloze kleine kampvuren te springen.

San Juan is een uniek feest, waarbij het voor één nacht aan de gehele Spaanse kust (overal ter wereld in Spaanstalige landen) is toegestaan om te kamperen op het strand, te barbequen en muziek te draaien. Die muziek moet overigens om 03.00 uur ’s nachts (tot 10.00 uur de volgende ochtend) het zwijgen worden opgelegd volgens de bepalingen van de gemeente Nerja. Ook is het verboden op apparaten aan te sluiten op elektriciteit door het leggen van kabels over de weg. Het stoken van hout dat spijkers of andere scherpe voorwerpen bevat is eveneens op last van de politie verboden.

Foto’s (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s