Jubileumeditie Día del Aceite Periana

PERIANA – In het bergdorp Periana wordt zondag 16 juni de 20ste editie van de jaarlijkse Día del Aceite Verdial gevierd. Het programma begint rond 10.30 uur met een optreden van de gemeentelijke muziekband Banda Municipal de Periana aan de Plaza Alfonso XII.

Periana ligt achter het fraaie meer van Viñuela op iets minder dan 30 kilometer van de kust (Torre del Mar) en op een hoogte van bijna 550 meter. Het dorp, herbouwd in 1884 na een aardbeving, heeft straten en gebouwen in Moorse stijl en is veel bezocht vanwege de fraaie vergezichten over zowel bergen, het meer van Viñuela als de kustlijn.

Het dorp (circa 3500 inwoners) is vooral bekend vanwege de perziken, waarvan wordt gesteld dat het beste zijn in Spanje. Fameus in de regio is daarbij het jaarlijkse Feria de Melocoton in augustus ter ere van de perziken. Daarnaast is Periana beroemd om de Verdial Olijfolie, een typisch product uit de Axarquia-regio. De Día del Aceite is een evenement rond deze speciale olijfolie.

Periana Dia del Aceite 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s