Wederom plannen tot betere regulering toegankelijkheid Río Chillar

NERJA – De gemeente Nerja wil nauwer samenwerken met de Junta de Andalucía waar het gaat om de regelgeving en het beheer van de Río Chillar. Deze rivier tussen Frigiliana en Nerja zorgt al jarenlang vooral ’s zomers voor een enorme stroom toeristen vanwege het avontuurlijke gehalte van de wandeling langs en door het riviertje.

Mede door die ‘overbevolking’ en onderschatting van de gevaren gebeuren er vrijwel maandelijks ongelukken in en rond de Río de Chillar, ook moeten er regelmatig reddingsbrigades uitrukken om verdwaalde wandelaars te redden uit hachelijke situaties.

De gemeenteraad van Nerja ging in augustus vorig jaar akkoord met het uittrekken van 270.000 euro ter verbetering van de toegankelijkheid van zowel de Río Chillar als de Río Seco. Door het verbeteren van de infrastructuur hoopt Nerja tegemoet te komen aan de gevolgen van de toeristische belangstelling voor beide rivieren.

Wethouder Jorge Bravo gaf daarbij namens de gemeente Nerja aan “goed te willen samenwerken met de Junta de Andalucía, zodat we in een goed tempo kunnen werken aan deze zaken die van groot belang zijn voor de gemeente.” Of er daadwerkelijk wat gaat gebeuren zal de tijd leren, vooralsnog blijft het al jaren bij dergelijke uitspraken. Ook nu werd weer gesteld dat er ‘voor aanvang van het hoogseizoen’ maatregelen worden genomen om de toegang tot de Río Chillar te reguleren.

Foto’s (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s