Nerja viert vrijdag de Día de la Cruz én de Día del Folklore

NERJA – Voor de eerste keer in de geschiedenis wordt in Nerja dit jaar Día de la Cruz én de Día del Folklore tegelijkertijd gevierd. Dit gebeurt op vrijdag 3 mei, als beide traditionele feestdagen worden gecombineerd met daarbij een reeks aan activiteiten.

Zo worden er her en der door Nerja dertien kruisen opgetuigd door de aanwonenden van straten, pleinen en buurten met vooral veel bloemenpracht. Traditioneel worden deze bezocht door commissies, muziekkorpsen en dansgroepen, die bij die rondgang van kruis naar kruis naar trekken en deze beoordelen (en veelal ook een hapje en drankje krijgen toegeschoven door de kruisbouwers). Dit levert jaarlijks een fraai spektakel op dat ook veel toeristen trekt.

In de Axarquía-regio worden daarbij ook demonstraties geven over het maken van de zogeheten ‘Arropia’, een van oorsprong Moorse zoete lekkernij die vroeger vooral in plaatsen met suikerfabrieken (onder meer Nerja, Frigiliana en Torrox) veel werd gemaakt op dorpsfeesten van een soort zoete pasta met stroop en caramel.

Daarbij maken onder meer de Academia de Baile de Daniel Romero, het Coro Peña La Soleá, Coro Lerele, de dansgroep Academia de Baile de Elena Gálvez, het koor Con Otro Aire en de dansgroep Academia de Baile de Alboreá de Nerja hun opwachting met optredens. Bij het VVV-kantoor van Nerja (onder het gemeentehuis, tussen het Balcón de Europa en het Plaza d’España) zijn wandelroutes te verkrijgen die langs de diverse kruisen voeren.

De Día del Folklore concentreert zich rond het Plaza de Andalucía, waar zich vanaf 14.00 uur allerlei festiviteiten en muzikale optredens afspelen. In de avonduren trekken er diverse muziekkorpsen door de binnenstad van Nerja.

Nerja Dia de la Cruz y Folklore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s