Laatste grote Semana Santa-processies door Nerja

NERJA – Op vrijdag 19 april is het Goede Vrijdag, hetgeen in Nerja wordt gevierd met een mis in de El Salvador-kerk in de vooravond. Daarna volgt een processie over dezelfde route al een dag eerder werd uitgevoerd.

De processie begint om circa 21.00 uur, route: El Salvador-kerk, Paseo Balcón de Europa, Calle Puerta del Mar, C/Pintada, Plaza Cantarero, C/Méndez Núñez, C/Bronce, C/La Cruz, C/Ánimas, C/Granada, Plaza Cavana, C/Carmen en Paseo Balcón de Europa terug naar de El Salvador-kerk.

De Semana Santa wordt afgesloten op zondag 21 april. De mis is dan om 11.00 uur in de El Salvador-kerk, de processie trekt vanaf 12.00 uur vanaf het Balcón de Europa via de Puerta del Mar over de Calle Pintada, C/Arropiero, C/Huertos. C/Frigiliana. C/Carretas, C/Pintada, C/Angustias, Plaza Ermitra, C/Granada en de Calle Carmen terug naar het Balcón de Europa.

Een en ander kan wel veranderen mocht het regenen. Aangezien de meegevoerde ‘tronillo’s’ niet bestand zijn tegen regen kan het zijn dat er processies op het laatste moment worden afgelast. Voor vrijdagavond zijn de voorspellingen momenteel gunstig.

Foto’s (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s