Ruta del Sol begint woensdag

NERJA – De professionele wielerkoers Vuelta Ciclista a Andalucía (in de wielerwereld beter bekend onder de naam Ruta del Sol) start woensdag 20 februari in de provincie Cádiz met de eerste etappe. Deze voert het peloton van Sanlúcar de Barrameda naar Alcalá de los Gazules. Op het programma staan vijf etappes met een totaal aan 680,5 koerskilometers. de Ruta de Sol eindigt zondag 24 februari in Alhaurín de la Torre.

De 65e editie van de rittenkoers begint op woensdag 20 februari in de provincie Cádiz met de eerste etappe die Sanlúcar de Barrameda als startpunt heeft en finisht in Alcalá de los Gazules. De tweede etappe voert op donderdag 21 februari van Sevilla naar Torredonjimeno (Jaén). Op vrijdag 22 februari staat er een individuele tijdrit over 16,2 kilometer op het programma tussen Mancha Real en La Guardia de Jaén waarin de coureurs onder meer de Puerta de 7 Pillas (een klim van 4,8 kilometer tegen een gemiddeld stijgingspercentage van3,6 procent) voor de wielen krijgen.

De vierde rit (en tevens ‘koninginnerit’) van de Ruta del Sol voert de renners op zaterdag 23 februari van Armilla naar Granada, een etappe die onder meer over de Alto de Hazallanas (een klim van 16,2 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage 5.7%) voert. De slotrit brengt het peloton op zondag 24 februari van Otura naar Alhaurín de la Torre.

Aan de start staan onder meer de WorldTour-teams van Jumbo-Visma (Nederland) en Lotto-Soudal (België), Astana, Bahrein-Merida, Mitchelton-Scott en Movistar. Ook het Nederlandse Roompot-Charles en de ploegen van Sport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Groupe Gobert (beiden België) starten in de Ruta del Sol.

Ruta del Sol 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s