Waarschuwing voor windstoten langs de kust

NERJA – Voor de gehele regio rond Nerja is door het weerstation Aemet voor vrijdag 1 februari een waarschuwing afgegeven om rekening te houden met krachtige windstoten. Tot het middaguur blijft daarbij de ‘code oranje’ van kracht, daarna geldt de ‘code geel’ als naar verwachting de windstoten iets in kracht afnemen.

Een en ander kan aan de kust ook leiden tot een wilde zee, waarbij wordt gewaarschuwd voor golven die een hoogte van drie meter kunnen bereiken. Na het middaguur verandert het weerbeeld en treedt er een aanzienlijke verbetering op.

De komende dagen neemt de wind steeds verder in kracht af, drijven de regenwolken weg en krijgt de zon langzaam maar gestaag weer de overhand aan de Costa del Sol. Halverwege de komende week voorziet Aemet de gemiddelde dagtemperatuur daarbij weer oplopen tot zelfs 22 graden Celsius.

weer20190201

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s