Nerja verwelkomt deelnemers herdenkingstocht La Desbandá

NERJA – De tweede etappe van de derde Ruta Senderista La Desbandá finisht vrijdagmiddag 8 februari in Nerja. De deelnemers worden aan het einde van de middag verwacht op het sportcomplex Enrique López Cuenca, waar ze de nacht zullen doorbrengen om de volgende dag te vertrekken voor de rest van de, uit tien etappes bestaande, tocht.

De III Marcha de La Desbandá is een wandeltocht over 250 kilometer ter herdenking aan de tragedie die zich in februari 1937 afspeelde tussen Málaga en Almería langs de kustweg N-340. Over die weg probeerden tussen de vijftien- en vijftigduizend inwoners van Málaga een goed heenkomen te zoeken en te ontsnappen aan de belegering en wreedheden tijdens de Spaanse burgeroorlog, toen pro-Franco troepen met behulp van fascistische troepen en steun van het Italiaanse en Duitse leger (over de zee en door de lucht) Málaga innamen.

De vluchtelingen, veelal vrouwen en kinderen, waren kansloos langs de open kustweg en werden tijdens hun paniektocht naar Almería massaal afgeslacht. Volgens de geschiedenisboeken kwamen daarbij tussen de drie- en vijfduizend mensen om het leven.

mala la desbanda 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s