Intocht kerstman Nerja op zondag

NERJA – De kerstman, in Spanje Papa Noel geheten, brengt zondag 23 december zijn jaarlijkse bezoek aan Nerja. De stoet wordt bij de binnenkomst in de straten van Nerja begeleid door onder animatieteams en muziekkorpsen.

De intocht begint rond 17.00 uur, de stoet vertrekt bij het gemeentehuis (direct achter het Balcón de Europa) en heeft als route: Calle Carmen, Calle Pintada, Calle Angustias, Plaza de la Ermita, Calle Granada, Plaza Cavana en aankomst op het Balcón de Europa.

Overigens is de kerstman in Spanje maar een ‘klein mannetje’ in vergelijking met de Reyes Magos, de Drie Koningen, die hier een status hebben die vergelijkbaar is met de Nederlandse Sinterklaas. Deze worden in Spanje traditioneel veel grootser ontvangen, hetgeen op zaterdag 5 januari weer het geval zal zijn.

Intocht 2013 01jpgFoto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s