Aemet waarschuwt voor mogelijke storm en zware regenval op donderdag

NERJA – Het lokale weerstation Aemet heeft een waarschuwing afgegeven voor kans op storm en zware regenval op donderdag 18 oktober. Het regenfront is volgens Aemet het gevolg van het samenkomen van twee stormen boven de zee, voor de Andalusische kust. Het zwaartepunt hiervan ligt volgens de weerkundigen tussen middernacht en donderdagochtend 06.00 uur.

De waarschuwing geldt met name voor de Axarquía-regio, waartoe onder meer Nerja behoort. De storm trekt volgens de deskundigen van Aemet op vrijdag noordwaarts om vervolgens, weliswaar afgezwakt, zaterdag 20 oktober opnieuw de Axarquía aan te doen. De temperaturen dalen daarbij aanzienlijk, de meteorologen voorzien een daling van 5 graden tot rond de 20 graden Celsius overdag.

Aemet 20181017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s