Dreigende stakingen bij RyanAir

MALAGA – Een grote staking voor vrijdag 28 september bij luchtvaartmaatschappij RyanAir dreigt veel passagiers te duperen, nu de onderhandelingen tussen de Ierse prijsvechter en de vakbonden voor cabinepersoneel over betere werkomstandigheden en salarissen zijn stuk gelopen. Aan de stakingen zou cabinepersoneel uit Spanje, Portugal, Italië, België en Nederland deelnemen. Daarnaast dreigen de vakbonden met meer acties als er niet wordt ingegaan op hun eisen.

Volgens de bonden heeft een en ander tot gevolg dat RyanAir vrijdag te maken krijgt met de grootste staking ooit, de maatschappij  zelf houdt het op een mogelijke uitval van circa 10 procent van de geplande vluchten.  Alleen al in Spanje zouden zo’n 1.800 werknemers van RyanAir bij de staking worden betrokken. Volgens prognoses krijgen zo’n 30.000 reizigers vrijdag te maken met de stakingen.

RyanairCabine2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s