Boom leidt kopgroep Vuelta door Nerja

NERJA – Een kopgroep van negen renners trok vanmiddag, onder aanvoering van de Nederlander Lars Boom, even voor 14.00 uur door Nerja tijdens de passage van de vierde etappe in de Vuelta d’España. Het peloton was ruim een half uur daarvoor vertrokken vanuit Vélez-Málaga voor een rit over 161,4 kilometer met aankomst op de flanken van La Alfaguara in de Sierre Nevada.

Vrijwel vanuit de start vormde zich een kopgroep van negen renners, die met ruim twee minuten voorsprong op het peloton (onder aanvoering van de Sky-manschappen van klassementsleider Michal Kwiatkowski) over de N-340 door Nerja trok.

De kopgroep bestond op dat moment uit Lars Boom, de Fransman Pierre Rolland, de Luxemburger Ben Gastauer, de Spaanse leider in het bergklassement Luis Ángel Maté, de Amerikaan Ben King, de Kazak Nikita Stalnov, de Belg Jelle Wallays en de Spanjaarden Aritz Bagues en Óscar Cabedo.

Foto’s (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s