Kwallen-alert aan Costa del Sol

NERJA – Aan de stranden van Nerja en andere gemeenten aan de Costa del Sol geldt momenteel een waarschuwing (gele vlaggen) voor de zogeheten ‘parelkwallen’ (Latijnse naam ‘Pelagia noctiluca’) die in zwermen voor de kust aan de Costa del Sol opduiken. De kwallen zijn dit jaar in grote getale aanwezig vanwege de vele regenval in het voorjaar, gecombineerd met constant wisselende winden en stromingen.

De (tijdelijke) opkomst van de kwallen wordt door biologen vooral toegeschreven aan de gestage verdwijning aan natuurlijke vijanden zoals de zeeschildpad. De afgelopen weken was er vooral sprake van een ander soort kwallen (genaamd ‘Portugees oorlogsschip’) maar deze zijn door de gestage stijging van de watertemperatuur nu zo goed als verdwenen.

Parelkwal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s