Klachten over gesloten parkeergarage Burriana

NERJA – De parkeergarage vlak voor de entree van Playa Burriana in Nerja zorgt wederom voor frustratie vanwege de beperkte openingstijden. Vorig jaar september werd door de gemeente Nerja toegezegd dat de garage (na sluiting op 17 september, hetgeen door velen als veel te vroeg werd ervaren omdat het seizoen nog in volle gang was, red.) in april van dit jaar zou worden heropend. Inmiddels is het bijna juni en zijn de deuren nog steeds gesloten.

Spaanse werknemers van merendero’s (strandtenten) aan Playa Burriana beklagen zich inmiddels bij de gemeente dat zij, door de toegenomen parkeerdrukte vanwege het inmiddels begonnen zomerseizoen, geen plaats kunnen vinden om hun voertuigen te stallen als ze aan het werk willen gaan.

De veelbesproken parkeergarage werd in augustus 2015 na veel geharrewar en beduidend later dan was gepland geopend, na een bouwperiode vol problemen. Daarna bleek de garage, kort na de oplevering, door het hoge grondwater ter plekke bij de minste regenval blank te staan en werkte het computersysteem niet naar behoren. Hierdoor kon er geen gebruik worden gemaakt van creditcards. De bouw zelf was al telkens gestagneerd door fouten in planningen en constructies.

De garage telt 240 parkeerplekken en werd gerealiseerd om de constante parkeerdruk op de boulevard van Burriana en de omliggende straten aanzienlijk te verminderen.

Parkeergarage Burriana1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s