Groen licht voor sloop Papagayo

NERJA – De in Nerja vermaarde merendero Papagayo, naast het Balcón de Europa, wordt binnenkort gesloopt. Dit heeft de gemeentebestuur van Nerja deze week bekend gemaakt. Het vroeger bijzonder populaire Papagayo is vanaf het Balcón de Europa één van de meest in het zicht springende gebouwen en veroorzaakte door de huidige staat van verval veel verontwaardiging.

De gemeenteraad van Nerja ging in december vorig jaar eindelijk akkoord met de officiële aankoop van de merendero Papagayo, nadat deze ruim twee jaar geleden op last van diezelfde gemeente werd gesloten. Daarna raakte het gebouw ernstig in verval en werd het voor zowel de inwoners van Nerja als toeristen een doorn in het oog.

Met de officiële aankoop zou een bedrag van een kleine miljoen euro zijn gemoeid. Naar verluidt wordt het gebouw met de grond gelijk gemaakt en komt er ter plekke (wat verder naar achteren en tegen de rotsen) een nieuwe strandtent met een volledig nieuwe wandelpromenade.

De sloop moet binnenkort beginnen, voor de werkzaamheden is een tijdsbestek van twee weken gepland.

Papagayo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s