Noche en Blanco zaterdag in Nerja

NERJA – De zes jaar geleden ingevoerde ‘Noche en Blanco’ in Nerja krijgt deze week een vervolg. Dit jaar staat het evenement gepland op zaterdag 19 mei. Daarbij staat Nerja bol van culturele evenementen, zijn de musea ook ’s avonds geopend en worden de straten en pleinen bevolkt door straatartiesten en groepen.

Centrale punten met veel optredens zijn daarbij het historisch Museum van Nerja (gratis toegankelijk tot 23.00 uur), het Plaza de España, Balcón de Europa en het Centro Giner de los Rios. Daarnaast is er op de straten in de binnenstad van alles te doen.

De Noche en Blanco (vaak ten onrechte verward met het jaarlijkse feest Fiesta Blanca, waarbij iedereen in het wit gaat gekleed en dat in augustus plaats vindt op de stranden van Nerja) is een cultureel initiatief dat in 2002 in Parijs het levenslicht zag en al snel navolging kreeg in veel Europese steden. Het project zelf heeft als doelstelling om kunst, cultuur en muziek dichter bij de inwoners van de stad en de toeristen te brengen.

Nerja Noche en Blanco VI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s