Februari laat daling zien van toeristen in Andalucía na 33 maanden van opkomst

 

NERJA – De maand februari kende een daling van het aantal toeristen in Andalucía, na 33 maanden van stijging. Die daling, overigens miniem met 0,3 procent ten opzichte van een jaar eerder, wordt vooral toegeschreven aan de (relatief) slechte weersomstandigheden met veel regenval na een lange periode van droogte. Dit meldt de krant DiarioSur.

De gegevens zijn af te leiden uit de maandelijks gepubliceerde rapporten van het Instituto Nacional de Estadística (INE), het Spaans nationaal instituut voor statistiek in de toeristische sector. In februari kozen 582.686 buitenlandse reizigers voor een verblijf in Andalucía, 0,3 procent minder dan het jaar ervoor.

De daling wordt door de experts vooral toegeschreven aan een terugloop qua Britse bezoekers. Ondanks die minieme daling staat Andalucía nog altijd op de derde plaats qua favoriete vakantiebestemming (februari) in Spanje, achter de Canarische eilanden en Cataluña.

Playa Burriana, Nerja, Foto © NerjaDigitaal.com

20160519Burriana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s