Carnavalsprogramma Málaga

MALAGA – Het carnaval van Málaga, één van de grootste feesten aan de Costa del Sol waar zich jaarlijks ook duizenden toeristen melden, wordt dit jaar gehouden van zaterdag 3 februari tot en met zondag 11 februari.

De aftrap wordt gegeven met een Gran Gala op het Plaza de la Constitución van Málaga op zondag 3 februari (aanvang 20.00 uur), waarbij onder meer de prinsen en prinsessen van het carnaval worden benoemd. Op zondag 4 februari trekt de eerste grote optocht trekt door het centrum van de stad. Deze begint om 17.00 uur op de Pasillo de Santo Domingo en eindigt op het Plaza de la Merced.

Op vrijdag 9 februari is er om 21.00 uur op het Plaza de la Constitución het ‘Concurso de Drag Queen’, gevolgd door diverse activiteiten in de historische binnenstad van Málaga. Een dag later beginnen er rond het Plaza de la Constitución tal van activiteiten voor kinderen met in de avonduren weer een vol programma voor volwassenen.

Op de afsluitende zondag 11 februari is er om 16.00 uur de imposante ‘Entierro del Boquerón’: de begrafenis van ‘de Boquerón’  (ansjovis, een van de symbolen van Málaga). Dit gebeurt met een plechtige optocht, die de deelnemers vanaf de Calle Marqués de Larios naar de Paseo Marítimo Ciudad de Melilla voert. Deze plechtigheid duurt tot circa 20.00 uur.

Malaga Carnaval 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s