Nieuwe vertraging in ontwikkeling Playazo

NERJA – De ontwikkelingsplannen van het Playa Playazo, het stuk strand tussen Nerja en Punta Lara, hebben (opnieuw) zeker drie jaar vertraging opgelopen. Dit meldt de krant DiarioSur. Twaalf jaar geleden, in 2006, werden reeds voorliggende plannen goedgekeurd waarin het gebied een nieuwe bestemming kreeg en er in de toekomst ruimte zou komen voor meerdere luxe hotels en circa 1500 huizen.

Die plannen hebben altijd op veel kritiek en weerstand vanuit de lokale bevolking (Playazo wordt door de Nerjeño’s gezien als hún strand en niet van de toeristen) kunnen rekenen en het is nog maar de vraag wat er allemaal van terecht komt. Enkele jaren geleden kondigde de toenmalige burgemeester al aan om snel over te gaan tot onteigening van percelen (onder meer de merendero’s langs het strand) en grond wanneer de bezitters niet tot een akkoord konden komen over de verkoop.

Ook daarover zijn inmiddels de nodige vraagtekens gerezen en de Junta de Andalucía buigt zich momenteel over de geldigheid van de gemaakte en aangekondigde aanpassingen in het bestemmingsplan van het betreffende gebied, dat als agrarische sector te boek stond.

Playa el Playazo 20130602 03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s