Weeromslag in regio rond Nerja

NERJA – Na een lange periode met aangenaam weer, veel zon en temperaturen boven de 20 graden Celsius lijkt er momenteel sprake van een weeromslag in Nerja en omstreken. In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 januari brak er een vrij hevig onweer los, hetgeen een voorbode lijkt van een ‘mindere week’.

Tot en met woensdag 10 januari voorziet de Spaanse meteorologische dienst Aemet (Agencia de Estatal de Meteorología) veel regenval en een daling van de gemiddelde dagtemperatuur . Zondag 7 en maandag 8 januari spannen daarbij de kroon, als het slechts zo’n 13 graden Celsius wordt. Later in de week loopt die temperatuur volgens de weerkundigen weer op naar circa 18 graden. Wel valt daarbij regelmatig een bui.

Dat laatste is weliswaar minder nieuws voor de toeristen, maar wordt door de lokale landbouwers als een ware zegen gezien na een relatief lange periode van droogte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s