Intocht Reyes Magos Nerja

NERJA – De intocht van de Reyes Magos (het grote feest rond Driekoningen, wat in Spanje vergelijkbaar is met het Nederlandse Sinterklaasfeest, red.) vindt in Nerja plaats op vrijdag 5 januari. De stoet vertrekt om 18.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Parque Verano Azul.

Vervolgens trekken de Reyes Magos met hun gevolg en onder begeleiding van muziek- en dansgroepen door de binnenstad van Nerja. Vanaf het Parque Verano Azul loopt de route via onder meer de Calle Jaén, de Calle Diputación, Calle Granada, Calle San Miguel en het Plaza Cantarero om te eindigen met een glorieuze entree op het Balcón de Europa. Daar wachten traditioneel honderden kinderen, ouders en toeristen de tocht op om vervolgens het spektakel bij de El Salvador-kerk aanschouwen (circa 20.00 uur).

Foto’s © Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s