Nerja moet twee miljoen betalen voor onteigeningsprocedure

NERJA – De gemeente Nerja moet een grond- en huizenbezitter 2,15 miljoen schadevergoeding betalen voor het onteigenen van een strook grond langs het Playa El Salón en vijf huizen die daar staan. De eigenaar eiste 16 miljoen euro als schadevergoeding, maar deze werd door het Hooggerechtshof bepaald op iets meer dan 2 miljoen euro, zo bericht DarioSur.

De gemeente Nerja heeft de betreffende grond nodig om het bestaande wandelpad vanaf Playazo naar Torrecilla door te trekken naar het Balcón de Europa, als onderdeel van het project ‘Paseo de los caribeneros’. Met dit project moet een oud wandelpad langs de kust volledig worden hersteld en uiteindelijk Playa Playazo verbinden het het Playa Burriana.

Het project stuit ook op weerstand in de lokale bevolking, omdat in hun visie een aantal pittoreske huizen wordt opgeofferd en Nerja daarmee (opnieuw) aan de eigen uitstraling verliest om het toerisme te bevorderen met een dergelijk wandelpad.

 Foto’s © NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s