Vuelta 2018 begint met individuele tijdrit in Málaga

MALAGA – Met een individuele tijdrit over circa tien kilometer wordt volgend jaar op zaterdag 25 augustus het startsein gegeven voor de wielerronde Vuelta de España. Start en finish worden waarschijnlijk gesitueerd bij het Centre de Pompidou. Het etappeschema van de wielerkoers, die vorige maand onder meer ook passeerde door Nerja, wordt pas in januari  volledig vrijgegeven.

Wel is inmiddels bekend dat de organisatie met vinden van een ‘nieuwe klim’ op de voorlaatste dag hoopt dat de beslissing pas in de uiterste slotfase van het drieweekse wielerspektakel zal vallen. Deze klim is gevonden in Baskenland en volgens woordvoerders minimaal zo lastig als de befaamde Angliru. De Monte Oiz (1.026 meter boven zeeniveau) bij de Golf van Biskaje kent een beklimming die twintig kilometer lang is met stijgingspercentages tussen de 14 en 20 procent, met een piek van zelfs 25 procent.

Foto (c) NerjaDigitaal.com

Vuelta201709831Nerja04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s