Eerste regen welkom in Axarquía

NERJA – Nerja en omgeving kregen vanochtend (woensdag 18 oktober) te maken met de eerste serieuze regenbui sinds lage tijd. Begeleid door donder en bliksem braken rond 08.30 uur de hemelsluizen open voor een bui van ruim een uur. De regen was (en is) broodnodig, door de lange periode van droogte waren de bassins gedaald tot een bedenkelijk niveau en was er vooral bij de boeren in de Axarquia-regio sprake van lichte paniek.

De afgelopen weken vielen er af en toe wat verdwaalde druppels, die door veel toeristen prompt met de term ‘regen’ werden aangeduid. Dat was veel te veel eer, die druppels waren vrijwel te tellen. Woensdagochtend was er dan eindelijk de eerste serieuze regenbui van het naseizoen. Gedurende de dag zal er volgens de weerkundigen van het Spaans meteorologisch instituut Aemet (Agencia de Estatal de Meteorología) nog meer regen vallen, met mogelijk onweer in de avonduren.

Ook donderdagochtend 19 oktober is er wat regen voorzien, daarna klaart het weer op al is er wel sprake van bewolking. De zon neemt vanaf vrijdag de regie weer in handen, de gemiddelde dagtemperaturen schommelen daarbij tussen de 21 en 23 graden Celsius.

Bron: Aemet

Nerja Weer 20171018

Een gedachte over “Eerste regen welkom in Axarquía

  1. so, jetzt ist wieder – fast – alles sauber. es könnte ruhig durchaus noch mehr kommen – wir alle können es gebrauchen und auch den Tourist schadet es nicht, wenn sie mal ein wenig aus der Sonne kommen. Und übrigens: im Vergleich zu Malaga haben wir noch Glück gehabt – dort mussten die Autos fast zu schwimmen lernen. Trockene Grüsse: e.b.b.a.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s