Vliegbelasting vanaf 2021 zeven euro per ticket

AMSTERDAM – De in Nederland nieuw in te voeren vliegbelasting wordt vanaf 2021 actief en bedraag zeven euro op Europese vluchten, voor vluchten buiten Europa wil het kabinet straks veertig euro bij elke ticketprijs optellen. Dit staat in het deze week gepubliceerde regeerakkoord.

Vliegen vanuit Nederland op bijvoorbeeld Málaga wordt daardoor niet alleen duurder maar ook minder eenvoudig, aangezien het kabinet plannen heeft om ook de vluchten van de zogeheten prijsvechters vanaf Schiphol aan banden te leggen.

Intercontinentale vluchten moeten op Schiphol in de nabije toekomst voorrang krijgen boven de vakantievluchten. Die moeten dan grotendeels vanaf Eindhoven en Lelystad worden uitgevoerd.

Tegen de kabinetsplannen is enorm veel verzet in de luchtvaartwereld. Onderzoekers voorspellen een verlies van 37.500 banen en op Schiphol een afname van 12,5 miljoen passagiers. Dat laatste is vooral het gevolg van reizigers die uitwijken naar luchthavens vlak over de grens om daar geen vliegbelasting hoeven te betalen.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Schiphol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s