Tekenen van herstel voor Málaga CF ondanks verlies

SEVILLA – Voetbalclub Málaga CF verloor zaterdagmiddag alweer de zesde wedstrijd van het seizoen, dat pas zeven speelrondes oud is. De hekkensluiter van de Primera División incasseerde in de Andalusische derby tegen topclub FC Sevilla een 2-0 verlies. Toch gaf de ploeg, na dramatische vertoningen eerder dit seizoen, een eerste teken van herstel. Met name de defensie van Málaga stond lange tijd als een huis, Sevilla had een strafschop diep in de tweede helft nodig om op voorsprong te komen.

De fel onder vuur liggende trainer Míchel lijkt zo langzamerhand toch uit het hem beschikbare materiaal (na de zomerse leegloop) een hecht team te hebben gesmeed. Voordat er werd gescoord was deze derby vooral de wedstrijd van de buitenspelsituaties. Met daarbij een hoofdrol voor de aanvallers van FC Sevilla én de verdediging van Málaga CF.

Die laatste speelde zó geconcentreerd én gegroepeerd, dan alleen in de eerste helft al de thuisclub negen (!) keer in de val liep. De tweede helft was koud een minuut onderweg of de Sevilla-aanvallers werden opnieuw gevloerd door de Málaga-verdedigers. Frappant detail: aan de andere kant was er op dat moment nog enkele buitenspel-overtreding van Málaga geconstateerd.

In de 68ste minuut ging Sevilla-aanvaller Correa binnen het strafschopgebied gretig neer over het uitgestoken been van Rosales. Invaller Banega liet vervolgens de verder uitblinkende doelman Roberto kansloos en benutte de toegekende strafschop. Amper een minuut later was het opnieuw raak toen Muriel een knappe rush doeltreffend afrondde: 2-0.

Málaga sputterde nog tegen via Recio, die een kwartier voor tijd de bal nèt over kopte. Drie minuten later krulde diezelfde Recio de bal uit een vrije trap rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor tijd werd een kopbal van Adrián González (zoon van trainer Míchel) door Sevilla-doelman David Soria onder de lat weggetikt.

Op zondag 15 oktober mag Málaga CF in het eigen stadion La Rosaleda (aftrap 18.30 uur) in de volgende competitiewedstrijd tegen Leganés laten zien of de weg naar boven inderdaad is ingezet.

Malaka Fans

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s