Málaga CF knokt zich naar eerste punt

MALAGA – In het eigen voetbalstadion La Rosaleda vocht een gehavend Málaga CF zich zaterdagavond naar de eerste punt in de competitie van La Liga. In een zinderende slotfase werkte de thuisclub (met nog slechts tien spelers) tegen Athletic de Bilbao een 1-3 achterstand weg en werd met een 3-3 gelijkspel – na vijf opeenvolgende nederlagen – het eerste punt binnengesleept.

Dat ging niet zonder slag of stoot, aanvankelijk leek Málaga ook tegen deze Baskische opponent weer tegen een zeperd aan te lopen. De wedstrijd was amper begonnen of Aritz Aduriz scoorde voor Athletic uit een strafschop: 0-1. De onlangs aangetrokken Diego Rolán bracht de hoop weer terug bij de Málaga-supporters door tien minuten voor rust te gelijkmaker binnen te werken: 1-1.

Kort na de pauze leek het doek snel te vallen voor Málaga. Eerst bracht Iñaki Williams de bezoekers opnieuw op voorsprong (1-2), vervolgens bewees de Serviër Zdravko Kuzmanovic zijn ploeg geen dienst door binnen een minuut tegen twee gele kaarten op te lopen en dus rood te incasseren. Met nog slechts tien spelers leek Málaga een vogel voor de kat, zeker toen Williams in de 70ste minuut de derde Baskische treffer liet optekenen.

Málaga toonde echter veerkracht én verbetenheid: de mouwen werden opgestroopt en ondanks de numerieke minderheid  werd aangezet voor een heus slotoffensief. Dat rendeerde: negen minuten voor tijd bracht verdediger Paul Baysse de marge terug tot één doelpunt (2-3), drie minuten later profiteerde Rolán van de wanorde bij het geschrokken Athletic en scoorde hij zijn tweede treffer van de avond: 3-3.

Malaga fans vreugde verdriet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s