Ministerie tikt Nerja op de vingers

NERJA – De gemeente Nerja moet snel werk maken van de nog immer niet voltooide waterzuiveringsinstallatie. Dit stelt het Spaans Ministerie van Milieu in een brief aan het gemeentebestuur, waarin duidelijk wordt gesteld dat ‘de werkzaamheden nu binnen de kortst mogelijke tijd dienen te zijn voltooid’.

De nieuwe waterzuivering houdt Nerja al jaren in een ijzeren greep, waarbij telkens opnieuw de werkzaamheden zijn stilgelegd vanwege uiteenlopende redenen. Het laatste struikelblok vormde de aannemer, die na voltooiing van 76 procent van de werken failliet werd verklaard met een schuld van honderden miljoenen euros. Het ministerie wil nu dat de gemeente het werk snel uitbesteed aan een andere maatschappij, de gemeente zegt echter vast te zitten aan het huidige contract en dat er op een uitspraak van de curator wordt gewacht.

Het ministerie eist snel een oplossing nu ‘Nerja de twijfelachtige eer heeft om de enige grote gemeente aan de Costa del Sol te zijn die de waterzuivering niet op orde heeft’. Gevreesd wordt ook dat de bouw van het cruciale pompstation (nu 96 % voltooid) in de wijk Burriana verdere stagnering gaat oplopen als deze niet snel wordt voltooid.

Nerja Waterzuivering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s