Vuelta d’España trekt door Nerja

NERJA – De Vuelta d’España, na de Tour de France en de Giro d’Italia de derde grootste wielerronde ter wereld, trekt op donderdag 31 augustus door Nerja. Dit gebeurt in de twaalfde etappe, een rit over 161,4 kilometer tussen Motril en Antequera.

Het internationale wielerpeloton trekt die dag onder meer over de fraaie en heuvelachtige kustweg tussen Almuñécar en Nerja, waarna vervolgens via de N-340 Torrox-Costa, Torre del Mar en Rincón de la Victoria worden aangedaan alvorens het bergachtige binnenland wordt ingetrokken. De doorkomst in Nerja ligt 37 kilometer na de start.

De Vuelta 2017 begint op zaterdag 19 augustus met een ploegentijdrit in het Franse Nîmes. De twaalfde rit tussen Motril en Antequere staat te boek als een rit door het middengebergte, met een lange en vrijwel vlakke aanloop (onder meer door Nerja) en aan het einde wat forse beklimmingen. De doorkomst in Nerja wordt bij het snelste schema verwacht om 14.23 uur.

Foto’s archief©  NerjaDigitaal.com, infographic ©LaVuelta.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s