Transavia overweegt Schiphol-vluchten op Málaga te verplaatsen naar Lelystad

MALAGA – Luchtvaartmaatschappij Transavia overweegt om in de toekomst haar vluchten op onder meer Málaga uit te voeren vanaf Lelystad in plaats van Schiphol. Mede daardoor zouden er meer ‘slots’ op Schiphol vrijkomen voor KLM, zo meldt de website zakenreisnieuws.nl.

Lelystad Airport wordt vanaf 2019 een pure vakantieluchthaven, vooral met routes waarop per jaar niet meer dan tienduizend zakelijke passagiers worden verwacht. Transavia, dat zelf onderdeel is van KLM, zou met de verplaatsing ruimte scheppen voor KLM vanaf Schiphol. Volgens een woordvoerder is Lelystad ‘zeker een interessante optie, met name voor de reiziger’.   “De luchthaven is goedkoper dan Schiphol, de omdraaitijd is maximaal een half uur door de kleinschalige infrastructuur en passagiers kunnen in een uur van hun auto naar het vliegtuig komen”, stelt de zegsman.

TorenMalaga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s