Renovatie Puente Viejo nadert voltooiing

NERJA – Het heeft even geduurd, maar nu heeft het er alle schijn van dat de oude brug Puente Viejo bij de entree van Nerja toch nog voor het einde van de maand opnieuw in gebruik wordt genomen. Woensdag 21 juni werd er asfalt gelegd als nieuw wegdek, aan de zijkanten en onderzijde van de brug wordt momenteel nog druk gewerkt aan de afrondende fase van de renovatiewerkzaamheden.

De brug is al anderhalve maand afgesloten om scheuren en gaten te dichten en het wegdek te ontdoen van de kasseitjes die als toplaag fungeerden. Over dat laatste werd ruim anderhalf jaar geleden een referendum gehouden, waarna op voorspraak van de lokale bevolking werd besloten om over te gaan tot asfaltering.

De afsluiting veroorzaakte de afgelopen anderhalve maand een totale verkeerschaos in Nerja. De keuze om de werkzaamheden uit te voeren tijdens het begin van het toeristenseizoen (terwijl er anderhalf jaar lang tijd voor was, red.) heeft het gemeentebestuur van Nerja veel kritiek opgeleverd. Zeker ook omdat in dezelfde periode elders in de stad ook veel herstel- dan wel vernieuwingsprojecten werden uitgevoerd.

Volgens een persbericht van de gemeente op donderdag 22 juni moet de brug vrijdagochtend 23 juni ( ‘naar verwachting’) weer begaanbaar zijn. Om dan vervolgens op woensdag 28 juni weer een dag te worden afgesloten, voor het aanbrengen van markeringen op het wegdek.

Foto’s © NerjaDigitaal.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s