Festival de Música y Danza Nerja

NERJA – Het 58ste Festival Internacional de Música y Danza Cueva de Nerja wordt dit jaar gehouden in vijf gedeeltes tussen zaterdag 10 juni en zaterdag 1 juli. Vier daarvan worden afgewerkt in de Grotten van Nerja bij Maro, het afsluitende concert vindt plaats op het Plaza de España in de binnenstad van Nerja (achter het gemeentehuis, in het verlengde van het Balcón de Europa).

De reeks wordt geopend op zaterdag 10 juni met een opvoering van de opera ‘Carmen’ van Salvador Távora. Deze opera, doordrenkt met Andalusische folklore én flamenco, viert dit jaar het twintigjarig jubileum en is inmiddels al in meer dan dertig landen vertoond. Daarbij kwamen meer dan een miljoen toeschouwers genieten van dit schouwspel. Op zaterdag 17 juni staat, eveneens in de Grotten van Nerja, de zanger Arcángel met zijn laatste album Tablao centraal.

Het nationale ballet van Cuba komt op donderdag 22 juni naar de Grotten voor een opvoering van de show ‘La Magia de la Danza’. De tenor José Bros verzorgt op zondag 25 juni de vierde aflevering uit de reeks in de Grotten, met zijn show ‘Arias y Dúos de Ópera y Zarzuela’. De afsluiting vindt op zaterdag 1 juli plaats met een flamenco-viool concert van Paco Montalvo op het Plaza de España met de show ‘Alma de violín flamenco’.

Nerja Festival Musica y Danza 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s