Nerja viert San Isidro

NERJA – Nerja viert vandaag 15 mei het feest van San Isidro, wat door velen wordt gezien als hét evenement van het jaar in de kustplaats. Dit traditionele evenement staat jaarlijks op 15 mei op het programma, waarbij honderden inwoners van Nerja met ossenkarren en lopend in Andalusische klederdracht een ‘bedevaartstocht’ maken. Die voert vanaf de El Salvador-kerk bij het Balcón de Europa door de dorp en over de oude kustweg N-340 – naar het feestterrein bij de Grotten van Nerja in Maro. Ruim 130 gezelschappen hebben zich dit jaar met een ‘platte wagen’ of huifkar officieel ingeschreven.

Deze kilometers lange sliert trekt jaarlijks duizenden toeschouwers, die al feestvierend de route omzomen. Alles begint maandagochtend met een mis om 11.00 uur in de El Salvador-kerk (naast het Balcón de Europa), inclusief een optreden van het Coro Rociero de la Peña Nerjeña. Rond de kerk vinden tevens een aantal officiële handelingen plaats inclusief een eerbetoon aan San Isidro, de lokale beschermheilige van de boeren.

Daarna zet de stoet zich langzaam in beweging, waarbij de eersten rond 14.30 uur bij de grotten in Maro worden verwacht. Rond 12.30 uur wordt op het feestterrein aldaar begonnen met live-muziek, waarbij onder meer de regionaal vermaarde artiesten Fernando Delpaso en de band Nuevo Compas optreden. Het feest duurt tot circa 23.00 uur.

Foto’s © Archief NerjaDigitaal.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s