Día de la Miel de Caña in Frigiliana

FRIGILIANA – De inmiddels tot een populair evenement uitgegroeide Día de la Miel de Caña in Frigiliana staat dit jaar voor de vier keer op het programma. De uitgave van 2017 is samengevoegd met een ander traditioneel evenement: de Cruces de Mayo. Beide festiviteiten staan zondag 30 april op de rol.
Tijdens de Día de la Miel de Caña staat de lokale productie van de Miel de Caña de Frigiliana (een soort stroop gemaakt uit suikerriet) centraal.  Een absolute publiekstrekker is daarbij de georganiseerde rondleiding door de plaatselijke fabriek Ingenio (het gebouw stamt uit de zestiende eeuw), waarbij het complete productieproces door deskundigen aan de bezoekers wordt uitgelegd.

Op het plein voor de fabriek zijn proeverijen, waarbij allerlei producten worden gepresenteerd die (mede) dankzij de Frigiliaanse Miel de Caña tot stand komen. Ook is er een demonstratie van oude ambachten, met onder meer het snijden van (suiker)riet waarbij ook antieke gebruiksvoorwerpen worden getoond aan het publiek.

De dag begint om 10.00 uur in de ochtend en eindigt rond 15.30 uur. Daarna ligt de focus op de ‘Cruces de Mayo’, een folkloristisch evenement waarbij veel buurten grote kruisen hebben opgetuigd en versierd met vooral veel bloemen. Muziek- en dansgroepen trekken daarbij van het ene kruis naar het andere. Dit begint rond 16.00 uur en duurt tot circa 21.00 uur.

Frigiliana Miel y Cruces

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s