Foto-expositie over steenbokken in hal Centro Cultural

NERJA – Tot en met 3 juni is in de hal van het Centro Cultural de Nerja de expositie ‘La cabra montés, de Maro a Cerro Gordo’ te zien. Deze is van de hand van fotograaf José Antonio Montilla en handelt over het leven van de steenbok in het natuurgebied Cerro Gordo, gelegen tussen Nerja en Almuñécar.

Montilla wil met zijn werk vooral aandacht vragen voor het probleem rond het stropen van steenbokken. Veel van de mannelijke exemplaren worden door illegale jagers gedood vanwege hun begeerde gewei. Volgens Montilla is 80 procent van de mannelijke dieren die hij met de foto-expositie laat zien inmiddels het slachtoffer geworden van stropers en is de steenbok-bevolking aan het uitsterven door het gebrek aan mannetjes.

Het Centro Cultural is gevestigd aan de Calle Granada 45, de expositie is tijdens de openingsuren gratis te bezichtigen.

Nerja Cabras

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s