Málaga stunt met zege op Barcelona

MALAGA – Het is dat het voetbalstadion La Roselada van Málaga geen dak heeft, anders was het er zaterdagavond geheid afgegaan na het laatste fluitsignaal in het duel tussen Málaga CF en FC Barcelona. De Andalusische thuisclub zorgde voor een daverende sensatie door de titelkandidaat met een 2-0 nederlaag terug te sturen naar Catalunya. Daarmee boekte Málaga de tweede overwinning op rij en lijkt er definitief een einde gekomen aan een lange reeks van misère, waarbij en passant twee trainers de laan uit werden gestuurd.

Onder leiding van de vorige maand aangestelde coach Míchel speelde Málaga een tactisch sterke wedstrijd, waarin zoals verwacht Barcelona de bovenliggende partij was. Waar die club echter faalde, slaagde Málaga wél in de afwerking. De nota bene transfervrij van Barcelona overgenomen Sandro Ramírez opende na 32 minuten spelen de score, Jony Rodríguez (slotminuut) bepaalde de 2-0 eindstand op 2-0 ook al omdat doelman Carlos Kameni gaandeweg het duel uitgroeide tot een ware plaaggeest voor de bezoekers.

Barcelona haalde het laatste fluitsignaal ook niet met elf spelers: de Braziliaan Neymar werd halverwege de tweede helft van de veld gestuurd nadat hij een tweede gele kaart had gekregen. Eerder in deze competitie bedwong Málaga het grote Barcelona ook al: in Camp Nou werd het in november 0-0.

malakavak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s