Brandweerkazerne moddert voort

NERJA – Na een constant aanhoudende reeks van klachten vanuit de burgers van Nerja omtrent het uitblijven van een nieuwe brandweerkazerne, heeft het gemeentebestuur gisteren via een persbericht gesteld ‘opening van zaken én een statusupdate’ te geven. Niet dat uit deze lap tekst veel duidelijk wordt, anders dan dat de schuldvraag en verantwoordelijkheden weer constant worden heen en weer geschoven.

Een streefdatum voor de opening van de nieuwe kazerne, die al lang en breed is gebouwd tussen Nerja en Frigiliana, wordt dan ook zorgvuldig vermeden. Het knelpunt lijkt een aantal aanpassingen te zijn, die op het laatste moment zijn doorgevoerd (uiteraard krijgt het vorige gemeentebestuur hier de ‘schuld’ van) en die nog altijd op provinciale goedkeuring wacht. Zo lang die goedkeuring uitblijft, mag de nieuwe kazerne nog niet in gebruik worden genomen.

Hiermee schaart het ‘project brandweerkazerne’ zich in de lange rij met andere belangrijke projecten, waarbij door ambtelijk toedoen de vertragingen zich opstapelden. Het (al meer dan twintig jaar slepende) project ‘nieuwe waterzuivering’ spant daarbij de kroon, in het verleden kregen ook het Historisch Museum van Nerja en de veelbesproken parkeergarage op Burriana (functioneert nog altijd niet goed) een plaats in deze ‘galerij’.

De oude en huidige kazerne (aan de rotonde op de N-340 ter hoogte van de afslag naar Playa Burriana) voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en is bovendien als uitvalsbasis slecht gesitueerd. De nieuwe kazerne (3.631 vierkante meter, kosten ruim 1,2 miljoen euro) ligt qua infrastructuur beduidend beter met een kortere aanrijdtijd tot gevolg.

brandweer 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s