Vespa’s en klassieke motoren naar Nerja

NERJA – De tweede ‘Quedada Vespas y Motos Clásicas’ in Nerja staat dit jaar op zaterdag 15 april gepland. Deze ‘meeting’ voor bezitters van klassieke Vespa-scooters en andere oude motoren en bromfietsen vindt plaats bij het tankstation Estación de Servicio Nerja en Avenida de Pescia en begint rond de klok van 11.00 uur in de ochtend.

Het evenement is georganiseerd door de Vespa Club España in samenwerking met de gemeente Nerja. Vespa is een merknaam van klassieke scooters en bromfietsen, origineel gebouwd door de Italiaanse fabriek Piaggio. Die bouwde tot de Tweede Wereldoorlog vliegtuigen, maar toen dit na de oorlog werd verboden (wegens de Italiaanse collaboratie met de Duitsers gedurende de oorlog) legde de fabriek zich toe op het fabriceren van scooters en bromfietsen. Piaggio werd vervolgens wereldberoemd met het scootermerk Vespa (‘Wesp’).

De groep vertrekt vanaf het verzamelpunt onder politiebegeleiding naar de Grotten van Nerja bij Maro, bij terugkeer wordt een rondtocht gemaakt door de stad. Route: Avenida de Pescia, Calle San Miguel, Avenida Castilla Pérez, Avenida del Mediterráneo, Calle Antonio Ferrándis, Parque Verano Azul – waar groepsfoto’s worden gemaakt bij de Barco de Chanquete-,  Calle Antonio Ferrandis, Calle San Miguel, Calle Cruz, Calle Pintada, Calle Alejandro Bueno, Calle Herrero Oria, Calle Ruperto Andúez, Calle Torrox, Prolongación Rodríguez Acosta, Prolongación Carabeo, Calle Carabeo, Calle Puerta del Mar, Balcón de Europa en vanaf daar onder het gemeentehuis door naar de Plaza de España. Daar worden de Vespa’s en klassieke motorfietsen gestald en zijn ze te bezichtigen door het publiek.

Daar zijn aansluitend ook optredens van de bands Proyecto Mandarina en Los Money Makers.

Nerja Vespa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s