Feria de San Antón Abad in Maro

MARO – In het tot de gemeente Nerja behorende kustdorp Maro wordt komende  week het jaarlijkse Feria de San Antón Abad gevierd. Het traditionele feest is een eerbetoon aan de lokale beschermheilige en begint maandag 16 januari rond 18.00 uur met een dienst en kransleggingen bij de Iglesia de Las Maravillas.

Een uur later worden overal in het dorp vreugdevuren aangestoken en barst het feest los met diverse muzikale- en dansoptredens. Rond 22.00 uur wordt hét gemeentelijke vreugdevuur op de op het dorpsplein Plazo de Maro ontstoken, gevolgd door muziek in de grote feesttent.

Op dinsdag 17 januari beginnen de festiviteiten met een rondgang rond 10.30 uur in de ochtend van de muziekband ‘La banda de cornetas y tambores de San Miguel Arcángel’ door de straten van het dorp. Rond 13.00 uur beginnen er tal van activiteiten in het centrum, ’s avond zijn er wederom diverse optredens van muziekbands en dansgroepen waarna het dorpsfeest wordt afgesloten met een vuurwerkshow.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s