Zakkenrollers weer actief in Nerja

NERJA – Zakkenrollers zijn momenteel weer actief in Nerja en omstreken. Waar een maand geleden vooral het Balcón de Europa nog als hun ‘werkterrein’ gold, blijkt het dievengilde nu ook in supermarkten toe te slaan.

Een gebruikte tactiek is daarbij de hulp van iemand te vragen bij iets simpels, waardoor deze de handen vol heeft en is afgeleid terwijl ondertussen de portemonnee wordt ontvreemd. Dit gebeurde vanochtend onder meer bij één van de Mercadona-vestigingen in Nerja.

Een maand geleden was de meest voorkomende ‘truc’ om iemand op of rond het Balcón de Europa om een muntje te vragen en wanneer het slachtoffer toehapte dan te zeggen dat het een ander muntstuk moest zijn, brutaal zelf ‘te helpen’ zoeken in diens portemonnee en ondertussen vingervlug de bankbiljetten eruit graaien.

De gauwdieven, veel van Oost-Europese komaf, zijn zó snel en gehaaid dat de slachtoffers meestal veel later pas ontdekken wat er daadwerkelijk is gebeurd. Wees dus op uw hoede, zodra een onbekende uw hulp inroept bij ogenschijnlijk simpele zaken.

policia 2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s