Nieuwjaarsfeest op Balcón de Europa

NERJA – De traditionele nieuwjaarsviering op het Balcón de Europa in Nerja wordt dit jaar opgeluisterd met een live-optreden van de band Radio-Activos. Centraal staat uiteraard de grote gemeentelijke vuurwerkshow, die wordt afgestoken vanaf het strand en vanaf het Balcón jaarlijks voor duizenden mensen en schitterend schouwspel biedt boven de Middellandse Zee-kust.

Traditie is in Spanje ook het eten van twaalf druiven: op elke slag van de El Salvador-kerkklok dient er één druif naar binnen gewerkt te worden, één voor geluk en voorspoed in iedere maand van het komende jaar. In de supermarkten in Nerja (op oudjaarsdag geopend tot 19.30 uur) zijn vrijwel overal deze dagen speciale ‘oudjaars-blikjes’ met twaalf druiven voor dit doel verkrijgbaar.

Het bekijken van de gemeentelijke vuurwerkshow vanaf het Balcón de Europa is een unieke ervaring met het imposante kleuren- en lichtspel boven het water van de Middellandse Zee en kustlijn van Nerja. Het feest begint oudejaarsavond rond 23.00 uur.

Nerja jaarwisseling 20152016

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s