Oude brug Nerja krijgt asfalt in plaats van kasseien

NERJA – De oude brug over de Rio Chillar bij de entree van Nerja, de Puente Viejo, wordt deze dagen ontdaan van zijn oorspronkelijke kasseien-bestrating. Daarmee geeft de gemeente Nerja gehoor aan de stem van de burgers van de kustplaats, die afgelopen week in een referendum aangaven voor asfalt te kiezen in plaats van de karakteristieke kasseien.

De brug is dit weekeinde weer opengesteld tot dinsdag 2 november (maandag is het een feestdag in Andalucía), daarna blijft er één rijstrook open terwijl er aan de andere wordt gewerkt. Vooralsnog wordt louter gewerkt aan het herstellen van de het wegdek en de waterafvoer, nadat deze door achterstallig onderhoud en de storm van twee weken geleden beschadigingen opliep. Zodra de noodzakelijke aanbestedingen zijn afgerond, wordt er een aanvang gemaakt met de aanleggen van asfalt op het wegdek.

De afgelopen dagen zorgde de (af en toe gedeeltelijke) afsluiting van de belangrijke toegangsweg naar Nerja voor veel verkeersoverlast en oponthoud.

Nerja oude brug werk

Een gedachte over “Oude brug Nerja krijgt asfalt in plaats van kasseien

  1. Men had misschien met tijdelijke verkeerssignalisatie kunnen werken zodat verkeersoverlast had kunnen vermeden worden. Het is de koppigheid van vele automobilisten die vriendelijk “invoegen” onmogelijk maakt. Vooral de Engelsen die denken dat hier alles van hen is zijn hier zeer sterk in.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s