GPS-fout zorgt voor overlast in centrum Nerja

NERJA – Ze sturen hun huurauto behoedzaam tussen het winkelend publiek door, laveren langs terrasstoelen en uitstallingen, pakken er af en toe eentje mee. De ogen zijn meer gericht op het ‘heilige’ GPS-systeem op het dashboard dan op de werkelijke weg.

Dat ze soms wel tot vijf keer moeten steken om een bocht in een nauwe winkelstraat door te komen, nemen ze voor lief. Vooral Aziaten en Spanjaarden in huurauto’s terroriseren de laatste maanden de Calle Almirante Ferrandiz (in de volksmond Calle Cristo geheten) met hun doldrieste capriolen in – vrijwel altijd – huurauto’s.

Als ze zich dan eindelijk muurvast hebben gereden zijn ze bovendien nog boos ook. Steevast wordt er naar het GPS-systeem gewezen ‘onze GPS zegt dat we zo het Balcón van Europa kunnen oprijden’. Dat ze ook zelf kunnen zien dat ze dwars door een winkel- en voetgangersgebied rijden ontgaat de meesten gemakshalve.

Nerja CCristo 20150820

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s