Data carnavalsviering Nerja

NERJA – De data voor de carnavalsviering in Nerja zijn voor 2016 vastgesteld op 4, 5, 6 en 7 februari. Het jaarlijkse carnavalsfeest van Nerja werd vorig jaar door de provinciale staten van Málaga uitgeroepen tot één van de primaire en belangrijkste feesten binnen de provincie Málaga.

Een dergelijke status wordt alleen toebedeeld aan evenementen die een grote economische waarde hebben als toeristische trekpleister, waarbij wordt gekeken naar een folkloristisch gedeelte, de originaliteit, gastronomie en de aantrekkingskracht onder toeristen.

Het ‘Carnavales de Nerja’ werd voor het eerst gehouden in de twintiger jaren van de vorige eeuw en groeide in 1984 naar zijn huidige en grootse format. Sindsdien is het één van de belangrijkste feesten in de Axarquía-regio met jaarlijks zo’n 5.000 bezoekers.

Nerja Carnaval 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s