Gemeente wil radicale veranderingen binnenstad Nerja

NERJA – De gemeente Nerja is van zins een aantal veranderingen door te voeren in het centrum van de oude binnenstad. Deze kunnen het straatbeeld in de toekomst radicaal veranderen, als een aantal van de voorliggende plannen wordt doorgevoerd.

Woensdagavond werd er een ‘inspraakavond’ gehouden voor de betrokken ondernemers aan de Calles Pintada, La Gloria, Cristo en Hernando de Carabeo. Inspraak is daarbij een rekbaar begrip in Nerja en anders dan in Nederland: iedere branche mocht één (!) vertegenwoordiger naar de ‘inspraakavond’ sturen, plekken die direct werden opgeëist door de meest machtige families uit Nerja met bedrijfspanden in de binnenstad.

Gecommuniceerd met de overige ondernemers werd en wordt niet of nauwelijks. Wethouder Maricarmen González Ortega liet tijdens de avond weten dat er paal en perk moet worden gesteld aan de uitstallingen en terrassen, en dat tevens de geluidsoverlast aan banden gelegd moet worden. Dit naar aanleiding van klachten van lieden die in de binnenstad zijn komen wonen. Ook kunnen volgens die omwonenden schoonmaakdiensten (geen woord over ambulances, brandweer of hulpdiensten) niet op de door hen gewenste tijden toegang krijgen tot de betrokken straten.

Aan de andere kant stelde González Ortega dat er dan wel vermindering van commerciële activiteiten op de openbare wegen (lees: nauwe straten van de binnenstad) moet komen, maar dat dit dan weer geen afbreuk mag doen aan de handelsmogelijkheden en het traditionele straatbeeld. Ook is er gerept over een eventuele invoering van winkel- en horeca sluitingstijden , die voor iedere ondernemer in de binnenstad moeten gelden. Momenteel is het zo dat winkels zelf kunnen bepalen wanneer en hoe laat ze de deuren hebben geopend.

Nerja CCristo 20150820

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s