Politie onderneemt actie tegen illegale handelaren

NERJA – Met verhoogde controles en tevens de inzet van agenten in burger heeft de Policía Local tijdens het Feria de Nerja getracht de steeds verdere toename van het aantal illegale handelaren op de straten en stranden van Nerja een halt toe te roepen. Een en ander heeft geresulteerd in een aantal aanhoudingen en beslagleggingen op illegale handelswaar.

Hoeveel mensen er zijn aangehouden en wat daarbij ‘de buit’ was, daarover zwijgt het persbericht dat vanochtend verscheen. Volgens de politie namen de activiteiten van de illegale handelaren de laatste tijd dermate toe, dat verschillende lokale bedrijven genoeg hadden van de oneerlijke concurrentie en bij de Policía Local aan de bel trokken.

De toename van de (veelal Zuid-Afrikaanse, met name Senagalese) zwarthandelaren was de laatste tijd ook veel toeristen een doorn in het oog. De handelaren drongen zich de laatste weken ook steeds meer op. Zo schoven de brutaalsten gewoonweg aan bij mensen die op een terras zaten te eten, om hun artikelen op de tafel uit te stallen en aan te prijzen.

Handelaar

Een gedachte over “Politie onderneemt actie tegen illegale handelaren

  1. Hoop dat er nu écht actie wordt ondernomen om de illegale handelaren uit het straatbeeld te weren. Het is gewoon niet leuk meer!!! Ik denk dat het beter is om de handelaren ’s avonds op een vaste plek de ruimte te geven zodat men er zelf voor kan kiezen om er naar toe te gaan. Maar nu wordt je ongevraagd en op verschillen plaatsen in de stad ‘gestoord’ tijdens je vakantie. Vooral op het strand is het vervelend om steeds maar ‘masage’ en dergelijke te moeten horen terwijl je daar voor de rust komt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s