Schema ‘grottentreintje’ Nerja-Maro

NERJA/MARO – Sinds deze zomer rijdt er dagelijks een toeristentreintje (‘Cuevatren’) tussen Nerja en de Grotten van Maro, die zo’n zes kilometer buiten Nerja liggen. Het rode treintje rijdt vanaf 10.20 uur ieder uur, waarbij de Barco de Chanquete (de parkeerplaats bij Parque Verano Azul), het Historisch Museum van Nerja (Plaza d’España) en het Plaza de Maro als opstappunten dienen voordat het het terrein bij de grotten wordt aangedaan.

De rit vanaf het Parque Verano Azul, door het centrum van Nerja en over de N-340, naar de grotten duurt ongeveer 40 minuten. De prijzen bedragen 12 euro per persoon (inclusief een optioneel bezoek aan de grotten én het Historisch Museum van Nerja), kinderen tussen zes en twaalf jaar betalen 8 euro, onder de zes jaar is gratis. Tickets kunnen worden besteld via de website http://www.cuevadenerja.es of bij het museum aan de Plaza d’España.

Gedurende de zomermaanden (juli en augustus) rijdt het treintje tussen 10.20 en 19.20 uur vanaf het Parque Verano Azul, de vertrektijden vanaf het museum liggen telkens tien minuten later. Buiten het zomerseizoen gaat de laatste trein om 18.20 uur en worden de ritten van 14.20 en 15.20 uur van het schema geschrap (siësta-tijd). Gekochte tickets zijn de gehele dag geldig, waarbij op- of uitgestapt kan worden zo vaak men wil.

Cuevatren1Cuevatren3Cuevatren2

Een gedachte over “Schema ‘grottentreintje’ Nerja-Maro

Plaats een reactie