Straten binnenstad geparfumeerd voor intocht Reyes Magos

NERJA – De gemeente Nerja heeft zondagochtend 5 januari de straten van de binnenstad met een speciaal apparaat geparfumeerd. De actie werd ondernomen op alle straten waarover de intocht van de Reyes Magos (Drie Koningen) zondagmiddag zal trekken, om daarmee eventuele vieze geuren te neutraliseren.

De Reyes Magos worden na een tocht door de straten van het centrum van Nerja met hun gezelschap rond 16.00 uur verwacht op het Balcón de Europa. De route van de binnenkomst voert over de Calle Jaén, Calle Diputación, Calle Granada, Plaza de la Ermita, Calle San Miguel, Plaza Cantarero, Calle Pintada en de Puerta del Mar met het Balcón de Europa als eindpunt.

Daar vinden vervolgens allerhande plechtigheden plaats. Op het balkon van het stadhuis wordt onder meer de symbolische sleutel van de stad overhandigd aan de Reyes Magos, gevolgd door diverse festiviteiten op het Plaza d’España in het tijdelijke ‘Navipark’. Maandag 6 januari reizen de Reyes Magos door naar het buurdorp Maro om daar rond het middaguur aan te komen.

Reyes Magos voor El Salvador

2 gedachten over “Straten binnenstad geparfumeerd voor intocht Reyes Magos

 1. We lezen graag alle info over Nerja en omgeving, maar graag wat JUISTE informatie !
  Zo staat er vermeld op jullie website dat de “koningen” op 5 januari rond 16 uur aankomen op de Balcon terwijl dat ALTIJD tegen 20 uur is. Ook dit jaar dus. Tevens vermelden jullie dat er op 6 januari markt is in Torrox. Maar 6 januari is een feestdag en is er GEEN markt !!!
  Dank voor JUISTE info !

  Like

  1. De aankomst van de Reyes Magos werd via een officieel persbericht van de gemeente aangekondigd om 16.00 uur. Wie zijn wij om daar dan 20.00 uur van te maken… Hier in Spanje hebben we te maken met richttijden, en vaak loopt dat (erg) uit. De markt in Torrox is een wekelijks en in de agenda herhaald verschijnsel, we waren inderdaad vergeten de markt van vandaag daar weg te strepen, waarvoor onze excuses.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s